torstai 30. lokakuuta 2008

Ja äänestyskeskustelu jatkuu vilkkaana

Hesarin keskustelupalstalla asiaa puidaan ihan tosissaan. Keskustelu on sielläkin siirtynyt paperivarmenteisiin ja jenkkien kokemuksiin. Niin jenkkien kokemuksista olisi voinut ottaa oppia jo aikaisemmin. Ehkä Harri Hursti olisi syytä kutsua kotiin testaamaan seuraavaksi kokeiltavaa järjestelmää.

Enemmän itseäni hämmästyttävät Tuija Braxin kslm:lle keskiviikkona antama lausunto, jonka mukaan sähköisestä äänestysjärjestelmästä luovutaan kesän eurovaaleissa, koska se ei odotetulla tavalla lisännyt äänestysinnokkuutta. Mitä kuvitteliko Brax todelle että äänestyspömpeliä tullaan joukolla testaamaan? Ei kyllä se tappaja sovellus joka todella voisi lisätä äänestysintoa on nettiäänestys. Siihen eikä sen tajuamiseen suuria kykyjä kaivata. Kaikki sitä rajoittuneemmat kokeilut eivät lisää äänestysintoa.

Toinen asia jolla Brax puolusteli sähköistä äänestyksen tarpeellisuutta oli tuloksenlaskenta nopeus. Minusta ääniä on aikaa laskea viikkotolkullakin. Tärkeintä on että tulos on oikea. Me pystymme elämään vanhojen johtajien alaisuudessa tuon aikaa.

Ei kommentteja: